
Składniki
1 szklanka
4 sztuki
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żłótka ubic z połową cukru na puszystą masę.Białka ubic z pozostałym cukrem na sztywno.Obie masy delikatnie połączyc.
Krok 2
Na końcu dodac mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszac.
Krok 3
Wysmarowaną formę prostokątną wypełnic ciastem i piec ok.10min-15 min. w piekarniku nagrzanym do 180st C.
Krok 4
Kiedy ostygnie przeciąc wzdłuż i przełożyc masą-ja zrobiłam chałwową.Następnie pokroic na małe kwadraciki i obłożyc masą cukrową oraz ozdobic.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej