Pudding z ryżu i mango po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding z ryżu i mango po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1.25 szklanki

2 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż zalej zimną wodą i odstaw na godzinę. Następnie odsącz i przełóż do garnka.

Krok 2

Wlej mleko, dodaj sól, cukier oraz 0.25 szklanki wody. Wymieszaj, zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień. Gotuj bez przykrycia około 10 minut aż ryż wchłonie wodę.

Krok 4

Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 5 minut.

Krok 5

Przełóż ryż do miseczki i gotuj na parze przez 15-20 minut do czasu, gdy całkiem zmięknie. Ostudź i podawaj z mango.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej