
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1.25 szklanki
2 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż zalej zimną wodą i odstaw na godzinę. Następnie odsącz i przełóż do garnka.
Krok 2
Wlej mleko, dodaj sól, cukier oraz 0.25 szklanki wody. Wymieszaj, zagotuj.
Krok 3
Zmniejsz ogień. Gotuj bez przykrycia około 10 minut aż ryż wchłonie wodę.
Krok 4
Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 5 minut.
Krok 5
Przełóż ryż do miseczki i gotuj na parze przez 15-20 minut do czasu, gdy całkiem zmięknie. Ostudź i podawaj z mango.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej