Jabłka smażone z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka smażone z ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 ziarna

null

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko.

Krok 2

Jabłka obierz ze skórki i zetrzyj na tarce.

Krok 3

Na patelni rozpuść 2 łyżki tłuszczu, a następnie dodaj jabłka, sok z cytryny i przyprawy. Podsmaż.

Krok 4

Dodaj ugotowany ryż i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spagetti z tyńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej