Naleśniki z owocami i bitą śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z owocami i bitą śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

8 sztuk

4 łyżki

5 sztuk

4 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiwi obierz, pokrój w plastry.

Krok 2

Brzoskwinie odsącz z zalewy i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Na gorące naleśniki nakładaj owoce.

Krok 4

Naleśniki złóż, polej sokiem, dodaj bitą śmietanę i posyp kolorowymi cukiereczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej