Naleśniki à la kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki à la kebab

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

52

heart
1901 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

673 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1262 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

2 sztuki

1.5 szklanki

1 szczypta

30 mililitrów

3 łyżki

farsz:

400 gramów

2 łyżki

2 sztuki

200 gramów

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto na naleśniki, mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz odrobinę soli.

Naleśniki à la kebab - Krok 1

Krok 2

Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.

Naleśniki à la kebab - Krok 2

Krok 3

Usmaż naleśniki.

Naleśniki à la kebab - Krok 3

Krok 4

Piersi z kurczaka pokrój w paski. Fix Knorr wymieszaj z olejem, natrzyj nim mięso i obsmaż je na patelni.

Naleśniki à la kebab - Krok 4

Krok 5

Cebulę pokrój w plastry, dodaj na patelnię i smaż przez chwilę. Całość wystudź i wymieszaj z tartym serem.

Naleśniki à la kebab - Krok 5

Krok 6

Farsz zawiń w naleśniki, ułóż w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 20 minut w temperaturze 190 °C. Podawaj z sosem czosnkowym.

Naleśniki à la kebab - Krok 6
45

Opinie o przepisie

  • Jerzy Popowski

    Jerzy Popowski , 27.09.2015

    Nadziewane farszem mięsnym, jeśli zostało po zrobieniu pierogów, podsmażone, przed podaniem, do tego surówka z kwaszonej kapusty.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Saniewsky

    Piotr Saniewsky , 09.08.2015

    shit

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Nowak

    Halina Nowak , 09.08.2015

    Przepisy da ok!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Nowak

    Halina Nowak , 09.08.2015

    Wszystkie podane tu przrpisy da ok!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 09.08.2015

    Kilka minut,aż ser się roztopi......pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Pawliszyn

    Andrzej Pawliszyn , 09.08.2015

    Kto to będzie jat

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Petrykowska

    Jola Petrykowska , 09.08.2015

    Bardzo lubię dżem.z zielonych pomidorów.Mówią ,że niezdrowy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Lisowska-Milewska

    Ewa Lisowska-Milewska , 09.08.2015

    Szpinak + feta:) lub tuńczyk, kukurydza i ogórek konserwowy lub kiszony

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Ochocińska

    Irena Ochocińska , 09.08.2015

    Nadziewam pieczarkami.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 09.08.2015

    zamawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Staszak

    Krystyna Staszak , 09.08.2015

    jakieś tu mecyje nam polecają...trza spróbować.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Liberski

    Artur Liberski , 08.08.2015

    Noemi, zmierzysz się?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Cedrych

    Agnieszka Cedrych , 08.08.2015

    Super przepis.Jak dlugo zapiekamy??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Krzysztof Krasicki

    Bogdan Krzysztof Krasicki , 08.08.2015

    ble

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Krefta

    Urszula Krefta , 08.08.2015

    ...a ja lubię je smażyć, szczególnie dla moich wnuków. Jakie góry przez dwadzieścia lat napiekłam :) Mam czwórkę wnuków, do tego kolegów potrafili zapraszać :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miriam Małecka

    Miriam Małecka , 08.08.2015

    Sama też mam w sobie, takiego turkucia. Ale samej jest łatwiej, ale jak ma się mróweczki, na dwóch nóżkach, to wszędzie ich pełno i nie wiadomo kiedy, coś nabroją.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miriam Małecka

    Miriam Małecka , 08.08.2015

    Pomidory, o czym ludzie, albo nie wiedzą, albo zapominają to owoce. Dobry pomidor, ma w sobie tyle cukru, że jak się umie go wydobyć, to potrawa jest słodka. Ja zajadam się pomidorami w okresie lata.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Krefta

    Urszula Krefta , 08.08.2015

    Ja naleśniki to tylko na wytrawnie szpinak, pieczarki, farsz mięsny itp Do tego dobieram sosy własnej kombinacji...pyszności. Byle nie słodkie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Socha

    Agata Socha , 08.08.2015

    musi byc pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Koszalka

    Justyna Koszalka , 08.08.2015

    To jest super danie ,.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kaptur

    Janusz Kaptur , 08.08.2015

    ja myślałem że to odchudzony kurczak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Petrykowska

    Jola Petrykowska , 08.08.2015

    A ja zjem każdy rodzaj i na słodko i na ostro ...tylko żebym nie musiała stać przy kuchence i smazyc ,smazyc ,smazyc....bo c odłoże na talerz to podchodzi turkuc podjadek i zabiera nalesnika! To mnie zniechęca.Talerz ciągle pusty !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimiera Sacha

    Kazimiera Sacha , 08.08.2015

    Pyszności ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Stafin

    Danuta Stafin , 08.08.2015

    A może takie jak ja robię ,farsz jak na pierogi ruskie tylko bardziej ostry ,a potem zwinąć w rulonik obtoczyć w jajku i bułce tartej i ponownie opiec ,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Helena Gie

    Helena Gie , 08.08.2015

    z kapustą z grzybami z mięsem z warzywami plus kombinacje można dodać szpinak i ser pleśniowy a także mocarelle.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Grzanowska

    Danuta Grzanowska , 08.08.2015

    Naleśniki ze szpinakiem pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Kacprzycka

    Jolanta Kacprzycka , 08.08.2015

    Szpinak i pieczarki, zawinąć w rulon, ułożyć w naczyniu do zapiekania polać beszamelem posypać serem i zapiec...pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Olejnik

    Marian Olejnik , 08.08.2015

    Chętnie bym skonsumował

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 08.08.2015

    Mięso mielone,sos Boloński fasolka czerwona konserwowa,zawijam w nalesnik,ser żółty i zapiekam,można przyprawić sos na ostro papryką ......pychotka.....polecam.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Lewkowicz

    Barbara Lewkowicz , 08.08.2015

    My jadamy naleśniki z ruskim nadzieniem

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki à la kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki à la kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki à la kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki à la kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki à la kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki à la kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki à la kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki à la kebab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki à la kebabNaleśniki à la kebab

Błyskawiczny obiad z charakterem. Naleśniki à la kebab z soczystymi, dobrze doprawionymi kąskami kurczaka to danie łączące tradycję z delikatną nutką orientu. Usmażyłaś naleśniki, ale nie masz pomysłu na to, z jakim farszem je podać? Postaw na kurczaka doprawionego przyprawami i ziołami typowymi dla kuchni tureckiej. Oprócz żółtego sera dodać możesz do niego garść pokrojonych w ósemki pieczarek, kukurydzę z puszki oraz plastry kiszonego ogórka. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować to danie na raty i usmażyć naleśniki dzień wcześniej. Pamiętaj jedynie, by zabezpieczyć je przed wyschnięciem folią do żywności i włożyć do lodówki. Nadzienie à la kebab będzie doskonale komponować się również z tortillą. Możesz przyrządzić ją samodzielnie lub kupić gotowe placki.