Sałatka pomidorowa z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka pomidorowa z jabłkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

250 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżki

200 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i pozbaw skórki, jabłka obierz i wszystko pokrój w kostkę.

Krok 2

Dodaj pokrojone w półplasterki banany oraz migdały .

Krok 3

Majonez wymieszaj ze skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i winem. Dopraw do smaku pieprzem i cukrem.

Krok 4

sałatkę wymieszaj z sosem Sałatkę pomidorową z jabłkami przełóż do salaterki i udekoruj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Sałatka pomidorowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Sałatka pomidorowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Sałatka pomidorowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Sałatka pomidorowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Sałatka pomidorowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Sałatka pomidorowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Sałatka pomidorowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Sałatka pomidorowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gołąbki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej