Wątróbka z pomarańczą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z pomarańczą

Autor: Marysia Julia Musik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

500 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańczę umyć i osuszyć. Zetrzeć z niej 1 łyżeczkę skórki. Z reszty cytrusa wycisnąć sok.

Krok 2

Wątróbkę umyć, starannie oczyścić z błon i tłuszczu, po czym zrumienić na maśle. Następnie dodać sok i skórkę z pomarańczy. Dodać sól, majeranek, pieprz, mięte.

Krok 3

Składniki dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Smak dania dobrze uzupełnia ziemniaczane puree lub pieczywo posmarowane masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mazurek miodowo-orzechowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej