
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
1 sztuka
6 opakowań
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do półmiska wrzucić pół kostki margaryny. Odsączyć szprotki z oleju i dodać do margaryny. Ugniatać i mieszać do otrzymania jednolitej substancji (bez grudek).
Krok 2
Cebulę razem z ogórkiem drobno posiekać i dodać do szprotek, doprawić do smaku.
Krok 3
Odstawić do lodówki na ok 10 min. Gotowe do posmarowania pieczywa. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej