
Składniki
1 szczypta
50 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
30 gramów
null
10 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść rybę, a następnie dopraw solą i pieprzem. Korzeń koperku oczyść i posiekaj. Do środka ryby włóż dużą gałązkę koperku i korzeń i odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Chrzan zetrzyj na tarce o dużych oczkach, sparz wrzątkiem, by nie sczerniał, po czym podduś w niewielkiej ilości gęstej śmietany.
Krok 3
Drożdże rozpuść w łyżce wody. Dodaj mąkę, śmietanę, jajko, masło, sól i cukier i zagnieć kruche ciasto. Rozwałkuj je.
Krok 4
Obsmaż rybę na patelni, a następnie przykryj ją ciastem drożdżowym.
Krok 5
Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej