Chrupiące frytki z filetów rybnych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące frytki z filetów rybnych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

null

3 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, odsącz i pokrój w paski wielkości frytek. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Mąkę, jajko i wodę wyrób na gładkie, gęste ciasto. Dodaj szczyptę soli.

Krok 3

Rozgrzej w głębokiej patelni lub rondelku olej.

Krok 4

Rybne frytki maczaj w cieście i smaż na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej