
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek pokrój na cieniutkie płatki. Rozmąć jajka i dodaj do nich czosnek.

Krok 2
Przypraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Na patelni rozgrzej oliwę. Pokrój chleb na kromki. Obtocz kawałki chleba z dwóch stron w masie jajecznej.

Krok 3
Chleb w jajku zrumień z obu stron. Podawaj na ciepło.


Dobra rada:
Możesz przygotować chleb w jajku, wykorzystując produkty z przepisu na Chleb. Gotowanie ZERO WASTE jest w modzie!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chleb w jajku
Jeśli lubisz grzanki francuskie, koniecznie wypróbuj nasz przepis na jajochlebki z czosnkiem. Jak zrobić chleb w jajku? To zanurzone w roztrzepanym jajku i przyprawach kromki chleba, usmażone na złocisty kolor, z dodatkiem cienkich plasterków czosnku. Sprawdź nasz przepis na chleb w jajku z przyprawami. Cudownie pachnie i wspaniale chrupie. Przekonasz się, że nieskomplikowane receptury to jest to! Aby przygotować pyszne jajochlebki, użyj odpowiednio dobranej przyprawy, która doda im wyjątkowego smaku i aromatu.
Dla kogo?
Wielu dorosłych smakoszy wspomina chleb w jajku jako przepis z dzieciństwa. Przygotuj tę potrawę, jeśli też masz ochotę przywołać wspomnienia domowej kuchni i prostych smaków, które potrafiły oczarować domowników w każdym wieku. Chleb w jajku to prosta i niezwykle smaczna przekąska. Jak zrobić chleb w jajku? Przepis jest banalnie prosty, a składniki na pewno znajdą się w twojej kuchni!
Na jaką okazję?
Chleb smażony w jajku możesz serwować jako dodatek do wszelkich zup kremów albo sałatek. Jego wielką zaletą jest szybkość przygotowania – podaj chleb na jajku podczas przyjęcia, kiedy skończą się ciepłe przekąski albo po prostu wtedy, kiedy brak będzie czasu na przygotowanie bardziej pracochłonnej potrawy. Niech przepis na chleb w jajku z dodatkami będzie twoją tajną bronią, gdy braknie pomysłu na smaczny posiłek!
Czy wiesz, że?
Do przygotowania przepisu chleba opiekanego w jajku dobrze będzie się nadawać lekko czerstwe pieczywo, które zmięknie pod wpływem jajecznej masy. Użyj chleba albo pokrojonych na kromki bułek. Chleb w jajku smaż na niezbyt mocnym ogniu.
Dla urozmaicenia:
Chleb smażony jajeczno-czosnkowy możesz serwować bez żadnych dodatków albo z różnorodnymi sosami. Doskonałym wyborem będzie pikantna pomidorowa salsa. Do chleba z jajkiem pasuje także wędlina, np. pieczony boczek, szynka czy podsmażone kawałki ostrej kiełbasy chorizo. Wypróbuj chleb smażony w jajku ze swoimi ulubionymi dodatkami i eksperymentuj z przepisem według uznania!
Wiesz już, jak zrobić chleb smażony w jajku? Aby przepis na jajochlebki wyszedł doskonale, pamiętaj o użyciu odpowiedniej przyprawy. Najlepiej sięgać po uniwersalne i sprawdzone rozwiązania!