Tortilla z bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z bakłażanem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
392 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

239 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany pokrój na plasterki, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, po czym odstaw na 10 minut.

Tortilla z bakłażanem - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka i przysmaż na oliwie. Następnie wrzuć osuszone plastry bakłażanów. Przysmaż je na złoty kolor.

Tortilla z bakłażanem - Krok 2

Krok 3

Ubij lekko jajka dodając Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr.

Tortilla z bakłażanem - Krok 3

Krok 4

Dodaj do nich krążki cebuli i bakłażanów.

Tortilla z bakłażanem - Krok 4

Krok 5

Masę jajeczną smaż około 5 minut z każdej strony. Następnie pokrój w trójkąty. Podawaj na zimno.

Tortilla z bakłażanem - Krok 5

Krok 6

Posyp niewielką ilością soli morskiej.

Tortilla z bakłażanem - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tortilla z bakłażanemTortilla z bakłażanem

Tortilla to klasyczna hiszpańska potrawa, której bazę stanowią jajka. Zwykle przygotowuje się ją z dodatkiem ziemniaków, z tego przepisu dowiesz się jednak, jak przyrządzić to danie w nowej odsłonie. Jako jego główny składnik wykorzystaj bakłażana pokrojonego w plasterki. Dopraw go przyprawą uniwersalną i odstaw na kilka minut, dzięki czemu nabierze wyrazistego smaku. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmaż pokrojoną w piórka czerwoną cebulę, następnie dodaj bakłażana. Jajka delikatnie ubij w misce i wymieszaj z fixem. Umieść w niej również usmażone wcześniej składniki, następnie smaż całość na złoty kolor z każdej strony. Użyj w tym celu patelni o dużej średnicy. Gotową tortillę podziel na trójkąty i podawaj, kiedy wystygnie. Jako dodatek do niej możesz wykorzystać gęsty sos pomidorowy, przyprawiony drobno posiekanymi natkami świeżych ziół oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zobacz, jak proste będzie przygotowanie smacznego tapas z naszym przepisem. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią w komentarzu.