Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżka

10 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

5 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gorgonzolę kroimy w drobną kostkę. Szpinak rozmrażamy, dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy 2-3 minuty, doprawiamy solą, studzimy.

Krok 2

Pomidorki myjemy, kroimy w cienkie talarki. Jajka dokładnie miksujemy. Na patelni do naleśników rozgrzewamy niewielką ilość masła, wlewamy połowę ubitych jajek i układamy połowę szpinaku, pokrojonych pomidorków oraz sera. Przykrywamy pokrywką i smażymy do czasu aż jajka się zetną, a ser rozpuści.

Krok 3

Doprawiamy solą i pieprzem, ściągamy na talerz, a z pozostałych składników przygotowujemy drugi omlet.

Bernadetta

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Focaccia z pomidorami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej