Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
208 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

199 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

50 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

750 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto przygotuj według przepisu z opakowania Knorr. Dodaj do niego pokrojony w kostkę ser oscypek.

Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - Krok 1

Krok 2

Placki smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawaj z żurawiną.

Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiemPlacki ziemniaczane z żurawiną i oscypkiem

Klasyczne placki ziemniaczane to smaczna i uniwersalna propozycja na danie obiadowe. Sekret ich smaku kryje się w odpowiednio przygotowanej masie. Sięgnij na przykład po gotową mieszankę mączno-ziemniaczaną, dodając do niej pokrojony w kostkę oscypek. Dołącz także podstawowe przyprawy, takie jak: pieprz czy granulowany czosnek. Packi zyskają na ostrości, jeśli w masę wmieszasz również posiekaną cebulę (czerwoną lub białą) oraz pikantną paprykę. Wypróbuj także lekko słodkiego wariantu ze startą na tarce marchewką. Placki smaż na rozgrzanym tłuszczu, aż staną się chrupiące i złociste. Warto podawać je z różnymi dodatkami. Świetnie będą smakować na przykład z żurawiną oraz oscypkiem. Ser pokrój w plastry i połóż na ciepłych jeszcze plackach, dzięki czemu lekko się rozpłynie. W sezonie sięgnij po świeże owoce, na przykład czerwoną porzeczkę, truskawki lub maliny, natomiast zimą sprawdzą się dżemy i powidła. Wypróbuj ten przepis i podawaj placki ziemniaczane tak, jak lubisz najbardziej. Smacznego.