Placki ziemniaczano-kapuściane - przepis | Przepisy.pl pixel

Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

58

heart
400 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

634 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1230 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

0.25 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj drobno.

Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wraz z kapustą przełóż do miski.

Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj jajko, mąkę, przeciśnięty czosnek, przyprawę Knorr i majeranek oraz sól.

Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj dokładnie ciasto.

Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Na rozgrzanej patelni smaż okrągłe placuszki ziemniaczano – kapuściane aby były rumiane i chrupiące. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu. Podawaj z kwaśną śmietaną na boku.

Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Do ciasta na placki możesz również dodać kawałki kiełbasy lub boczku.

5

Opinie o przepisie

  • Karola

    Karola , 15.05.2023

    A z czym Można podawać te placuszki?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Waldemar

    Waldemar , 18.03.2023

    Witam bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Jaszczak

    Sylwia Jaszczak , 09.06.2020

    Super potrawa!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Kozlowska

    Janina Kozlowska , 24.05.2020

    cudowne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEOPlacuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO

Przepisy na placuszki warzywne cieszą się dużą popularnością. Można je przyrządzić z różnych warzyw, a do najpopularniejszych należą te z ziemniaków albo z cukinii. Warto jednak szukać nowych połączeń, bo można odkryć w ten sposób ciekawe, nieznane nam wcześniej smaki. Placki kapuściano-ziemniaczane mają wspaniały smak, który trzeba poznać!

Dla kogo?

To coś pysznego dla wszystkich fanów placuszków warzywnych. Te z pewnością przypadną Ci do gustu.

Na jaką okazję?

Placuszki kapuściano-ziemniaczane podane z kwaśną śmietaną to dobry pomysł na obiad lub podwieczorek. Przygotowuje się je łatwo i szybko, więc sprawdzą się, gdy masz mało czasu.

Czy wiesz, że?

Placuszki warzywne warto po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Dzięki temu będę mniej tłuste, a także smaczniejsze.

Dla urozmaicenia

Jeśli brakuje Ci w tym daniu dodatku mięsa, bez problemu możesz urozmaicić przepis o drobno pokrojoną kiełbasę lub boczek.