Farfalle w krainie serów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle w krainie serów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
455 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

141 osób wydrukowało

Pobierz pdf

205 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

10 sztuk

2 sztuki

150 mililitrów

1 opakowanie

400 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i odcedź.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze 150 ml wody oraz śmietaną. Dodaj jajko i wymieszaj.

Krok 3

W misce wymieszaj makaron, pokrojone w paski suszone pomidory, oba rodzaje serów oraz przygotowany Fix.

Krok 4

Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj 25 minut w temp. 180 st. C.

1

Opinie o przepisie

  • Patrycja Kryspin

    Patrycja Kryspin , 24.03.2018

    Bardzo dobre mojemu rodzeństwu bardzo smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle w krainie serów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle w krainie serów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle w krainie serów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle w krainie serów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle w krainie serów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle w krainie serów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle w krainie serów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle w krainie serów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Farfalle w krainie serówFarfalle w krainie serów

Makaronowe zapiekanki to dania zaczerpnięte z kuchni śródziemnomorskiej, które na dobre zagościły w polskiej kuchni. Włoski makaron farfalle doskonale pasuje do jarskiej zapiekanki serowej. Delikatny sos, jaki utworzy śmietana połączona z kilkoma gatunkami sera, przypadnie do gustu całej rodzinie. Spośród szerokiej gamy serów, jakie możesz kupić w sklepie, wybierz te nieco ostrzejsze w smaku. Idealny będzie ser cheddar i camembert, ale możesz je komponować według własnego uznania. Mocnym akcentem, wyróżniającym się na tle pozostałych składników, są tu suszone pomidory. Przełamują smak serów i nadają zapiekance nieco kolorytu. Jeśli chcesz, zapiekankę możesz podać polaną sosem, na przykład z nutką czosnku. To idealna propozycja nie tylko na obiad, ale również na ciepłą kolację. Farfalle zapieczone w naczyniu żaroodpornym, po pokrojeniu będą przypominać serową lasagne.