
Składniki
2 sztuki
2 łyżeczki
500 gramów
4 łyżeczki
2 łyżeczki
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj i pokrój na 8 części. Każdy kawałek natrzyj Przyprawą Knorr.
Krok 2
Mięso ułóż na blasze, włóż do piekarnika i piecz 40 minut w temp. 180 stopni.
Krok 3
Rozgrzej w garnku 2 łyżki masła, dodaj pokrojoną kiszoną kapustę i ananasa wraz z syropem. Dołóż 2 listki laurowe i przykryj. Duś około 20 minut. Dopraw do smaku.
Krok 4
Rozgrzej w rondelku resztę masła, dodaj miód, ketchup, pieprz cayenne i wszystko dokładnie wymieszaj. Przygotowanym sosem posmaruj kawałki kurczaka 5 minut przed końcem pieczenia.
Krok 5
Wyjmij kiszoną kapustę na półmisek i ułóż na niej kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej