Kuleczki dyniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki dyniowe

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

0.5 szklanki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszoną bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, wycisnąć i dodać do mięsa, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięs i papryką, wbij jajko i dosypać 2 łyżki bułki tartej.

Krok 2

Mięso dobrze wyrobić, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Uformować małe kulki, które następnie obtoczyć w pestkach dyni i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać na sałacie z pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej