
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
6 sztuk
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Przestudzić i obrać, a następnie pokroić w dość grubą kostkę. Przełożyć do dużej miski.
Krok 2
Ogórki pokroić w drobną kostkę i odcisnąć ręką z soku.
Krok 3
Jajka pokroić w grubszą kostkę, a cebulę w drobną kostkę.
Krok 4
Rzodkiewki przekroić na pół, a następnie pokroić w plasterki.
Krok 5
Koperek drobno posiekać.
Krok 6
Wszystkie pokrojone składniki dołożyć do ziemniaków.
Krok 7
W miseczce wymieszać majonez, musztardę, wyciśnięte ząbki czosnku, sól i pieprz. Sałatkę zalać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać.
Krok 8
Odstawić do lodówki (najlepsza jest po kilku godzinach).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej