Sałatka z zupek chińskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zupek chińskich

Autor: Majka

ratingratingratingratingrating

8

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron z zupek chińskich rozgnieść i wsypać do miski razem z dołączonymi do niego, przyprawami. Zalać to 1,5 szklanką wrzątku , wymieszać i zostawić do ostygnięcia.

Krok 2

Wstawić jajka do gotowania. Pierś z kurczaka pokroić w kosteczke, dodać do niego pieprz, sól i chili. Usmażyć. Zdjąć z ognia i poczekać aż ostygnie.

Krok 3

Paprykę pokroić w kosteczki. Kukurydzę i fasolę odsączyć. Sałatę pokroić.

Krok 4

I do miski z wcześniej przygotowanym makaronem dodać wszystkie składniki: paprykę, fasolę, kukurydzę, kurczaka, sałaty, 4 jajka starte na tarce o grubych oczkach. Doprawić majonezem, jogurtem, musztardą, solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z zupek chińskichSałatka z zupek chińskich

Masz ochotę na sałatkę z makaronem, ale brakuje Ci czasu, żeby go ugotować? Świetną alternatywą dla klasycznego makaronu będzie ten z zupek chińskich. Wystarczy zalać go gorącą wodą i odstawić, aż napęcznieje – zabiera to znacznie mniej czasu niż gotowanie. Makaron w zupkach chińskich ma bardzo długie nitki – znacznie dłuższe niż spaghetti. Pamiętaj więc, żeby przed przygotowaniem je pokruszyć. Przyrządzenie sałatki nie zajmie dużo czasu, a w dodatku możesz poeksperymentować ze smakami, dodając do niej różne składniki. Smakują wybornie, gdy jednym z nich są chrupiące orzechy lub nasiona. Dorzuć jeszcze garść słonecznika lub orzeszków ziemnych. Urozmaicą smak i danie będzie przywodzić na myśl kuchnię chińską. Bardzo ważny jest także sos, który możesz przygotować w wersji słodkiej, ostrej albo słodko-kwaśnej. Z sałatką z zupek chińskich świetnie komponuje się szczególnie sos na bazie pikantnej musztardy, który nada całości intensywny smak. Z kolei połączenie składników z sosem słodko-kwaśnym sprawi, że sałatka zyska orientalny akcent. Podawaj ją w małych salaterkach – wierzch możesz posypać ziarnami kukurydzy. Wypróbuj nasz przepis już dziś.