Szynkowo-serowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynkowo-serowa sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 łyżeczka

300 gramów

200 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 szklanka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój w kostkę, ser żółty w słupki

Krok 2

Osączonego ananasa pokrój w niewielkie kawałki.

Krok 3

Winogrona pokrój na połówki i usuń pestki.

Krok 4

Sałaty połącz z osączoną kukurydzą, ananasem, winogronami , serem i szynką.

Krok 5

Jogurt wymieszaj z majonezem, rozgniecionym czosnkiem , curry, szczyptą pieprzu. Polej sałatkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynkowo-serowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej