
Składniki
50 mililitrów
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory kroimy w ósemki i wycinamy gniazda nasienne.
Krok 2
Ogórka obieramy, następnie kroimy wzdłuż w ćwiartki i również wycinamy gniazda nasienne.
Krok 3
Liście sałaty dokładnie płuczemy i osuszamy. Wycinamy żyłki i rwiemy liście na kawałki.
Krok 4
Oliwę mieszamy z sosem sałatkowym.
Krok 5
Warzywa mieszamy dodając sos sałatkowy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej