Bankietowa sałatka z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bankietowa sałatka z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

200 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź, zostaw do wystygnięcia.

Krok 2

Łososia pokrój w mniejsze kawałki, wymieszaj z połówkami oliwek, startym parmezanem i zimnym makaronem.

Krok 3

Czosnek posiekaj drobniutko razem z kilkoma listkami bazylii, utrzyj z oliwą i zalej sosem sałatkę.

Krok 4

Wymieszaj, dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej