
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyrządź Sos sałatkowy do mizerii Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Umyj cukinie i pokrój w cienkie półplastry (lub zetrzyj na tarce jarzynowej).
Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, a ogórki w plastry. Dodaj do cukinii i wymieszaj z sosem sałatkowym.
Krok 4
Sałatkę podawaj posypaną pomidorem pokrojonym w kostkę.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mizeria z cukinii
Mizeria ze świeżych ogórków i kwaśnej śmietany jest absolutnym klasykiem w kuchni polskiej. Jeśli lubisz kulinarne eksperymenty, spróbuj przyrządzić ją w zupełnie nowy, oryginalny sposób. W tym celu wykorzystasz cukinię, pomidory oraz kiszone ogórki. Pierwsze z wymienionych warzyw pokrój w cienkie plastry lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Następnie posiekaj obraną czerwoną cebulę w drobną kostkę, a ogórki w półplastry. Aby nadać sałatce wyrazistego smaku, przyrządź do niej dressing na bazie błyskawicznego sosu do mizerii w proszku. Zawiera on kompozycję ziół i przypraw, takich jak m.in. suszony koperek, które doskonale pasują do składników tego dania. Mieszankę połącz z gęstym jogurtem naturalnym, najlepiej typu greckiego, a warzywa umieść w salaterce, polej je gotowym sosem i dokładnie wymieszaj. Sałatkę przed podaniem należy lekko schłodzić i posypać drobno pokrojonym pomidorem. Do dekoracji dania użyj gałązki świeżego koperku. Z czym podasz mizerię z cukinii? Swoimi propozycjami koniecznie podziel się w komentarzu.