
Składniki
150 gramów
null
2 sztuki
125 mililitrów
125 gramów
null
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój jabłka. Do salaterki włóż pokrojone jabłka, skrop sokiem z cytryny. Sok z cytryny sprawi, że jabłko nie straci swojego koloru.

Krok 2
Wymieszaj w szklance chrzan ze śmietaną i dopraw Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr.

Krok 3
Pokrój w kostkę szynkę, cebulki i ser. Dodaj do salaterki.

Krok 4
Polej sosem. Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu.

Krok 5
Sałatkę najlepiej podawaj na mieszanej sałacie.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem
Na świeżej chrupiącej sałacie ułóż składniki, które masz w lodówce - trochę śniadaniowej szynki i sera połączone z kwaśnym chrupiącym jabłkiem. Dodatek wyśmienitego sosu na bazie śmietany połączy te na pozór nie mające ze sobą wiele wspólnego produkty w wyśmienitą sałatkę. To doskonała potrawa na przyjęcia lub kolację, gdy masz ochotę na coś nietypowego i pysznego. Oto jak zrobić coś, z niczego! Do swojej ulubionej szynki, najlepiej drobiowej, ale może być każda inna wędlina, dodaj pokrojone kwaskowate jabłka i ser żółty – tu również masz dowolność w wyborze jego rodzaju, może być nawet wędzony lub długodojrzewający. W sałatce sprawdza się także inne składniki np. jajko na twardo, lub kawałeczki selera naciowego. Dodatek ziół i ostrego tartego chrzanu, jaki znajdziesz w sosie sprawi, że banalne składniki zaczną smakować oryginalnie i naprawdę zaskakująco dobrze. Podawaj z chlebem lub bułeczką. Aż chce się jeść!