Sałatka z jaj i szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z jaj i szynki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

8 sztuk

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

null szczypt

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, a następnie pokrój w plasterki.

Krok 2

Umyj rzodkiewkę i pokrój w plasterki.

Krok 3

Szynkę pokrój w paski.

Krok 4

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Z jogurtu, majonezu, musztardy, zieleniny, papryki, soli i soku z cytryny przygotuj sos. Polej nim sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej