Sałatka wielowarzywna z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wielowarzywna z majonezem

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie drobno szatkujemy. Marchewki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce. Paprykę czerwoną oczyszczamy, myjemy, kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy sos sałatkowy oraz majonez. Dokładnie całość mieszamy. Jeżeli trzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej