
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 ziarno
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
6 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
300 gramów
0.25 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, cebulę pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na tarce.
Krok 2
Do warzyw dodaj mięso, jajko i przyprawy. Wszystko razem wyrób na jednolitą masę.
Krok 3
Formuj pulpety, obtocz je w tartej bułce i podsmaż na oleju.
Krok 4
Do garnka wlej pół litra wody, dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, listek i ziele angielskie, zagotuj.
Krok 5
Włóż podsmażone pulpety i gotuj przez pół godziny. Na koniec zapraw mąką wymieszaną ze śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej