Pulpety z kapustą pekińską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z kapustą pekińską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 ziarno

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

6 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

300 gramów

0.25 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, cebulę pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na tarce.

Krok 2

Do warzyw dodaj mięso, jajko i przyprawy. Wszystko razem wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Formuj pulpety, obtocz je w tartej bułce i podsmaż na oleju.

Krok 4

Do garnka wlej pół litra wody, dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, listek i ziele angielskie, zagotuj.

Krok 5

Włóż podsmażone pulpety i gotuj przez pół godziny. Na koniec zapraw mąką wymieszaną ze śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Śledzie pod pierzynką
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej