
Składniki
300 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
0.2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
0.25 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę obierz, pokrój w kostkę i zalej wodą, gotuj do miękkości.

Krok 2
W międzyczasie mięso mielone z szynki dokładnie wyrób z jajkiem, mąką i przyprawami, w tym przyprawą Knorr. Formuj klopsiki i odstaw, by otręby wypiły nadmiar wody z klopsów.

Krok 3
Pulpety włóż do zupy i dodaj różyczki brokułów, gotuj 10 minut.

Krok 4
Zupę zabiel śmietaną. Podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa brokułowa z pulpetami
Warzywne zupy z dodatkiem mięsa to potrawy bardzo uniwersalne. Sprawdzą się jako pierwsze danie podczas obiadu, a także jako potrawy jednogarnkowe. Jedną z tego typu propozycji jest zupa brokułowa z pulpetami. Zacznij gotowanie od zrobienia warzywnego wywaru z włoszczyzny, a kiedy będzie już stał na kuchence, przyrządź pulpety. Sięgnij po mięso mielone z szynki, jajka oraz niewielką ilość otrębów orkiszowych, którymi z powodzeniem zastąpisz dodatek pieczywa. Uformuj niewielkie kulki i odstaw, by otręby wchłonęły nadmiar płynów. Kiedy wywar będzie już gotowy, przełóż do niego surowe mięsne pulpety oraz różyczki świeżego albo mrożonego brokuła (możesz dodać również głąb i wyjąć go po ugotowaniu). Dopraw do smaku. Zupę brokułową podawaj zabieloną kwaśną śmietaną, możesz także serwować ją czystą z kleksem jogurtu naturalnego. Zupa na bazie włoszczyzny jest aromatyczna, a dodatek pulpetów wzbogaca jej smak. Wypróbuj nasz przepis przy najbliższej okazji i koniecznie napisz nam, co o nim sądzisz!