Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

0.5 sztuki

0.3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę połącz z przekrojonym na pół ząbkiem czosnku i zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, podsmaż na łyżce masła, aż odparuje z nich woda.

Krok 3

Paprykę pokrój w paseczki i podsmaż na łyżce oliwy aż lekko zmięknie. Posyp wszystko odrobiną soli.

Krok 4

Na talerz połóż dwa liście sałaty. Na środku ułóż kopczyk z ciepłych jeszcze pasków papryki, następnie koło papryki zaczynając od góry ułóż plastry pieczarek.

Krok 5

Ser pokrój w kawałki i rozłóż na sałatce. Pod wpływem ciepła zacznie się rozpuszczać.

Krok 6

Całość posyp obficie posiekanym szczypiorkiem. Z sosu wyjmij czosnek i polej nim sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej