
Składniki
1 szczypta
4 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
0.5 szklanki
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraczki oczyść z liści i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy będą miękkie. Odcedź, obierz i potnij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Wrzuć je do miski, skrop octem i wymieszaj ze śmietaną. Oprósz solą , pieprzem i mieszaj do momentu, gdy powstanie różowy sos.
Krok 3
Rukolę umyj i wyłóż nią talerz lub miskę. Na wierzchu ułóż buraczki, skrop oliwą i ułóż plasterki polędwicy.
Krok 4
Oprósz startym chrzanem i parmezanem. Sałatkę udekoruj ziołami lub natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej