Sałatka ryżowa z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z ananasem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 puszka

4 łyżki

2 łyżki

150 gramów

3 sztuki

1 puszka

1 pęczek

1 puszka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż płuczę na sitku w zimnej wodzie. Przesypuję do garnka, wlewam 500 ml wody zimnej i gotuję na wolnym ogniu do miękkości. Przesypuję do miski do ostygnięcia.

Krok 2

Fasolę, kukurydzę, ananasa przekładam na sitko żeby odsączyć z zalewy. Dodaję do zimnego ryżu.

Krok 3

Paprykę konserwową kroję w kostkę, seler naciowy obieram z włókien, następnie kroję na małe kawałki około 0,5 cm. Natkę pietruszki drobno siekam. Przekładam wszystko do ryżu, dodaję jogurt vege, majonez Hellmanns, sól, pieprz, chili i mieszam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej