Fondue serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fondue serowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
185 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

10 sztuk

500 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj wszystkie warzywa i pokrój w nieduże kawałki. Rozkładaj warzywa do 4 miseczek. Pokrój również bagietkę.

Fondue serowe   - Krok 1

Krok 2

W garnku podgrzej mleko, dodaj Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr i serek topiony. Zagotuj cały czas mieszając. Sos może łatwo się przypalić. Jeśli uznasz, że jest zbyt gęsty możesz dolać trochę więcej mleka.

Fondue serowe   - Krok 2

Krok 3

Zagotowany sos przelej do miski. Pokrojone warzywa nabijaj na patyczki i maczaj w przygotowanym sosie.

Fondue serowe   - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fondue serowe   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fondue serowe  Fondue serowe

Fondue to potrawa na bazie roztopionego sera, którą wymyślili szwajcarscy górale. Szybko stała się popularna również we Francji i Włoszech, a później na całym świecie. W jej składzie powinno znaleźć się białe wino. Fondue jest potrawą szczególną – gromadzi przy stole ludzi. Tradycyjne serowe fondue podaje się we wspólnej podgrzewanej misie, która kładziona jest na środku stołu. Dlatego też jest to idealny pomysł na rodzinne spotkanie lub imprezę. Fondue je się maczając w nim przygotowane osobno kawałki warzyw lub pieczywa. Dobór składników zależy wyłącznie od fantazji kucharza. Bardzo dobrze sprawdzają się warzywa twarde, a więc marchewka, seler naciowy, kawałki zielonego ogórka, kolorowa papryka. Z pieczywa świetnie nadaje się bagietka pokrojona w kromeczki. To danie niezwykle aromatyczne i uzależniające.