Zupa wielkanocna z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa wielkanocna z chrzanem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

30 dekagramów

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku w ok 4 litra wody rozpuszczamy 2 kostki bulionowe .Zagotowujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę .Marchewki obieramy Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte na tarce duże oczka marchewki .Gotujemy ok 15 min . Barszcz biały i żurek mieszamy z szklanką zimnej wody i gotowy rozczyn wlewamy na gotującą się zupę .

Krok 2

Cebulę obieramy kroimy drobno ,kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni na rozpuszczonym maśle .Podsmażone na złoto dodajemy do zupy .Mieszamy .Dodajemy mini kostkę czosnek i majeranek ,pieprz do smaku i zaciągamy śmietaną .Dodajemy łyżkę chrzanu mieszamy

Krok 3

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo .Zupę podajemy z połówkami ugotowanego jajka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kwaśno-pikantna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej