Krem berliński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem berliński

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.12 litra

4 sztuki

40 gramów

6 łyżek

125 gramów

2 łyżki

250 gramów

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu ubij: jajka, cukier, mąkę ziemniaczaną, wino, sól oraz sok z cytryny wstawionym do gorącej wody. Krem ubij aż do jego zgęstnienia.

Krok 2

Naczynie z kremem wyjmij z gorącej wody i wstaw do zimnej, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Śmietankę ubij na sztywno, dodaj do zimnego kremu i bardzo delikatnie wymieszaj drewnianą łyżka.

Krok 4

Powoli mieszaj dodając koniak. Pucharki napełnij kremem i wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj wiśniami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej