Gazpacho z jogurtem i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho z jogurtem i bazylią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.3 kilograma

2 opakowania

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

125 gramów

2 sztuki

1 szczypta

10 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, zanurz je we wrzątku na 1 minutę, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę i smaż drobno posiekaną dymkę wraz z czosnkiem po 3 minutach dodaj pomidory i smaż kolejne 6 minut aż pomidory będą miękkie.

Krok 3

Mieszankę ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami rozpuść w 100 mililitrach wrzątku, połącz z koncentratem pomidorowym dodaj na patelnie, wymieszaj i gotuj przez 10 minut. Schłodź gaz pacho.

Krok 4

Wymieszaj kwaśną śmietanę, jogurt, posiekaną bazylią i dopraw świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Krok 5

Podawaj zupę z łyżką jogurtowo-bazyliowej masy, polej oliwą z oliwek, udekoruj listkiem świeżej bazylii oraz paluszkami grissini na boku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho z jogurtem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho z jogurtem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho z jogurtem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho z jogurtem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho z jogurtem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho z jogurtem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho z jogurtem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho z jogurtem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej