
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
null
0.5 szklanki
null
null
2 łyżki
1 pęczek
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz, umyj, cebulę posiekaj drobno razem z włoszczyzną, kapustę w dużą kostkę.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj osobno w osolonej wodzie.
Krok 3
Pozostałe warzywa zalej wodą i gotuj do miękkości.
Krok 4
Po tym czasie wymieszaj z ugotowanymi rozkrojonymi w ćwiartki ziemniakami i odrobiną kminku. Dopraw do smaku.
Krok 5
Śmietanę zmieszaj w kubku z mąką i koncentratem pomidorowym, zabiel sosem zupę i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej