
Składniki
1 kilogram
200 gramów
1 szczypta
300 gramów
1 szczypta
5 sztuk
100 gramów
300 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry, podgotowujemy na półmiękko - około 10 min.
Krok 2
Na dużej patelni lub w garnku rozgrzewamy smalec, wrzucamy cebulę obraną i pokrojoną w kostkę.
Krok 3
Po lekkim podsmażeniu cebuli dodajemy pokrojone: boczek, kiełbasę, pieczarki.
Krok 4
Całość smażymy, następnie dodajemy ziemniaki, całość ostrożnie mieszamy (żeby ziemniaki się nie rozleciały) i smażymy na złoty kolor.
Krok 5
Wbijamy jajka i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z surówkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej