Muszle nadziewane łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszle nadziewane łososiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

3 sztuki

2 łyżki

10 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

1 szklanka

30 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. W międzyczasie zaparz szafran w podgrzanym winie, a następnie wymieszaj z masłem.

Krok 2

Łososia pokrój w kostkę, oprósz mąką i lekko usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Czosnek posiekaj, a pomidory obierz ze skorki, pokrój w kostkę, po czym dodaj do łososia. Dolej również wino z szafranem oraz śmietanę. Całość gotuj przez kilka minut.

Krok 4

Fix Spaghetti Napoli Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj.

Krok 5

Do naczynia żaroodpornego wlej sos pomidorowy. Muszle makaronowe nadziewaj farszem z łososia i układaj na sosie pomidorowym.

Krok 6

Na koniec posyp całość parmezanem. Formę włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekaj do momentu roztopienia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik mango
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej