
Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
500 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku podgrzej margarynę i podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek, aż się zeszklą.

Krok 2
Zupę borowikową Knorr wymieszaj z 500 ml wody.

Krok 3
Wlej zupę do garnka i dokładnie wymieszaj. Dodaj śmietankę i gotuj około 3 minut.

Krok 4
Każdą kromkę bagietki skrop łyżką aromatyzowanej oliwy i podpiecz w piecu przez około 10 minut w 180 °C.

Krok 5
Następnie połóż na każdej grzance ser i poczekaj aż się zapiecze.

Krok 6
Zupę zmiksuj i przelej do kokilki. Na brzegu oprzyj serową grzankę. Skrop oliwą i udekoruj gałązkami ziół.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej