Krem borowikowy z serową grzanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem borowikowy z serową grzanką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
957 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

204 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

362 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

500 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku podgrzej margarynę i podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek, aż się zeszklą.

Krem borowikowy z serową grzanką  - Krok 1

Krok 2

Zupę borowikową Knorr wymieszaj z 500 ml wody.

Krem borowikowy z serową grzanką  - Krok 2

Krok 3

Wlej zupę do garnka i dokładnie wymieszaj. Dodaj śmietankę i gotuj około 3 minut.

Krem borowikowy z serową grzanką  - Krok 3

Krok 4

Każdą kromkę bagietki skrop łyżką aromatyzowanej oliwy i podpiecz w piecu przez około 10 minut w 180 °C.

Krem borowikowy z serową grzanką  - Krok 4

Krok 5

Następnie połóż na każdej grzance ser i poczekaj aż się zapiecze.

Krem borowikowy z serową grzanką  - Krok 5

Krok 6

Zupę zmiksuj i przelej do kokilki. Na brzegu oprzyj serową grzankę. Skrop oliwą i udekoruj gałązkami ziół.

Krem borowikowy z serową grzanką  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

28

Opinie o przepisie

  • Anna Malkievicz

    Anna Malkievicz , 17.12.2014

    a le ale czy wyjdzie to na zdrowie takie połączenie ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 15.12.2014

    Zupę krem zawsze podaję z groszkiem ptysiowym,ale chętnie spróbuję z grzanką serową,myślę,że bedzie pyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Cybul

    Marek Cybul , 14.12.2014

    I kto to mowi mnimnoam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Majcher

    Bozena Majcher , 14.12.2014

    Smacznego !!!ślinka leci ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Gos

    Jolanta Gos , 14.12.2014

    jest pyszny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Kobierecki

    Jerzy Kobierecki , 14.12.2014

    Trzeba spróbować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko , 14.12.2014

    Sorry ale syf.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Rupar

    Elżbieta Rupar , 14.12.2014

    poproszę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Chmiel Zbigniew

    Chmiel Zbigniew , 14.12.2014

    Chciałbym prosic !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 14.12.2014

    ja poproszę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanislawa Kawa

    Stanislawa Kawa , 14.12.2014

    ALE KALORII .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kulinarny Duet

    Kulinarny Duet , 13.12.2014

    suuuuuuuper :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Chodakowski

    Zbigniew Chodakowski , 13.12.2014

    A gdzie jest mięso??????????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Marjanski

    Stanisław Marjanski , 13.12.2014

    KREM BOROWIKOWY z torebki! strasznie papierem zalatuje!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Krakowska

    Jolanta Krakowska , 13.12.2014

    ale za to jak pięknie wygląda-gorzej ze smakiem-lepsza z grzybów prawdziwych

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Boguslawska

    Teresa Boguslawska , 13.12.2014

    przepis tragedia zupa w proszku i jeszcze smazona cebula na MARGARYNIE

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariano Bieganini Bieganski

    Dariano Bieganini Bieganski , 13.12.2014

    Lubie zupkę borowikową, tak jak i pieczarkową, ponieważ moja rodzina niejednokrotnie prosi mnie abym takie zupki właśnie ugotował na obiad. Ale są to zupy na grzybkach a nie na torebkach. W torebkach to ja zakupy do domu przynoszę!!! Ponadto co to jest OLEJ AROMATYZOWANY ZIOŁAMI? Toż nie można dodać ziół?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryka Wiśniewska

    Henryka Wiśniewska , 13.12.2014

    Okropności - polecam zupę borowikową na suszonych grzybkach z lasu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Ufek

    Mariusz Ufek , 13.12.2014

    haha dobrze, że grzanki nie były z torebki :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Kuziak

    Piotr Kuziak , 13.12.2014

    Na obiad...? Raczej przystawkę .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Kaniowska

    Anna Kaniowska , 13.12.2014

    cos z torebki totalna bzdura!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Lisak

    Marek Lisak , 13.12.2014

    Ja nie zapomniałem pani Kristino polecam żeberka w sosie borowikowym (z lasu) z kapustą podlewane ciemnym piwem (porter) niebo w buzi pozdrawiam smakoszów

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kristina Hausmann

    Kristina Hausmann , 13.12.2014

    Co to za moda na dania z torebek, zapomniano w Polsce dobrze gotowac !!! Jak mozna taki przepis zachwalac !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Walter

    Anna Walter , 13.12.2014

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Jasikowska

    Marzena Jasikowska , 13.12.2014

    A Sebastian co na Twoje obiadowe pomysły?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Mazur

    Ewa Mazur , 13.12.2014

    Też mi sztuka , zupa z torebki !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Kalkowski

    Michał Kalkowski , 13.12.2014

    Robiles to? Suszone czy mrorzone?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eugeniusz Prus

    Eugeniusz Prus , 13.12.2014

    Lubię to.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem borowikowy z serową grzanką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem borowikowy z serową grzanką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem borowikowy z serową grzanką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem borowikowy z serową grzanką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem borowikowy z serową grzanką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem borowikowy z serową grzanką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem borowikowy z serową grzanką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem borowikowy z serową grzanką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z porów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem borowikowy z serową grzanką Krem borowikowy z serową grzanką

W garnku podgrzej margarynę i podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek, aż się zeszklą.