Kremowa zupa z młodej cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa z młodej cebuli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
1370 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

503 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

788 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 opakowanie

500 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jasną część dymki pokrój drobno. Zielone części posiekaj i odstaw na później. Czosnek również posiekaj.

Kremowa zupa z młodej cebuli  - Krok 1

Krok 2

Podsmaż cebulę wraz z czosnkiem w garnku z oliwą. Po chwili smażenia dodaj margarynę i poczekaj, aż cebula zrobi się szklista.

Kremowa zupa z młodej cebuli  - Krok 2

Krok 3

Zupę Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do garnka z cebulą.

Kremowa zupa z młodej cebuli  - Krok 3

Krok 4

Dodaj śmietankę, dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut.

Kremowa zupa z młodej cebuli  - Krok 4

Krok 5

Zmiksuj zupę. Możesz również przetrzeć ją przez drobne sitko. Dzięki temu będzie jeszcze bardziej aksamitna i kremowa.

Kremowa zupa z młodej cebuli  - Krok 5

Krok 6

Gotową zupę nałóż do szerokiego i głębokiego talerza. Wierzch posyp wcześniej posiekanym szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem. Natychmiast podawaj. Zupa cebulowa w postaci kremowej doskonale smakuje z grzankami.

Kremowa zupa z młodej cebuli  - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • Janina  Kozłowska

    Janina Kozłowska , 08.04.2020

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malgorzata Michely

    Malgorzata Michely , 03.05.2017

    bardzo Dora i szybka w wykonaniu

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa z młodej cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa z młodej cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa z młodej cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa z młodej cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa z młodej cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa z młodej cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa z młodej cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa z młodej cebuli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa z pęczakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowa zupa z młodej cebuli Kremowa zupa z młodej cebuli

Zupa cebulowa, jedno z popularnych dań kuchni francuskiej, podawana jest najczęściej w formie zapiekanej, z serem i pieczywem. Przygotuj jej łagodniejszą wersję – kremową zupę z młodej cebuli, która bardzo dobrze sprawdzi się w cieplejsze dni. Warzywo to, zwane dymką, charakteryzuje się słodkawym posmakiem, a jego zielona, lekko pikantna część, świetnie nadaje się do dekorowania dań i nadaje im wyrazistości. Zacznij od pokrojenia składników, a następnie podsmaż białą część cebuli z czosnkiem. Kiedy warzywo zeszkli się, dodaj do niego resztę składników, w tym słodką śmietankę, i zagotuj. Gdy danie będzie gotowe, zmiksuj je, by zyskało kremową konsystencję, albo przetrzyj przez sitko. Finalne porcje posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj. Potrawa najsmaczniejsza będzie tuż po ugotowaniu. Zaserwuj do niej grzanki albo paluszki z ciasta ptysiowego. Sprawdzi się jako przystawka albo samodzielne danie podane w bochenku lekko zapieczonego chleba. Przygotuj ten kulinarny klasyk w zupełnie nowej odsłonie!