
Składniki
1 pęczek
1 opakowanie
500 mililitrów
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jasną część dymki pokrój drobno. Zielone części posiekaj i odstaw na później. Czosnek również posiekaj.

Krok 2
Podsmaż cebulę wraz z czosnkiem w garnku z oliwą. Po chwili smażenia dodaj margarynę i poczekaj, aż cebula zrobi się szklista.

Krok 3
Zupę Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do garnka z cebulą.

Krok 4
Dodaj śmietankę, dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut.

Krok 5
Zmiksuj zupę. Możesz również przetrzeć ją przez drobne sitko. Dzięki temu będzie jeszcze bardziej aksamitna i kremowa.

Krok 6
Gotową zupę nałóż do szerokiego i głębokiego talerza. Wierzch posyp wcześniej posiekanym szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem. Natychmiast podawaj. Zupa cebulowa w postaci kremowej doskonale smakuje z grzankami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowa zupa z młodej cebuli
Zupa cebulowa, jedno z popularnych dań kuchni francuskiej, podawana jest najczęściej w formie zapiekanej, z serem i pieczywem. Przygotuj jej łagodniejszą wersję – kremową zupę z młodej cebuli, która bardzo dobrze sprawdzi się w cieplejsze dni. Warzywo to, zwane dymką, charakteryzuje się słodkawym posmakiem, a jego zielona, lekko pikantna część, świetnie nadaje się do dekorowania dań i nadaje im wyrazistości. Zacznij od pokrojenia składników, a następnie podsmaż białą część cebuli z czosnkiem. Kiedy warzywo zeszkli się, dodaj do niego resztę składników, w tym słodką śmietankę, i zagotuj. Gdy danie będzie gotowe, zmiksuj je, by zyskało kremową konsystencję, albo przetrzyj przez sitko. Finalne porcje posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj. Potrawa najsmaczniejsza będzie tuż po ugotowaniu. Zaserwuj do niej grzanki albo paluszki z ciasta ptysiowego. Sprawdzi się jako przystawka albo samodzielne danie podane w bochenku lekko zapieczonego chleba. Przygotuj ten kulinarny klasyk w zupełnie nowej odsłonie!