Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana umyć,nakłuć i odłożyć na 10 minut.Następnie wytrzeć go papierowym ręcznikiem.Paprykę umyć ponakłuwać widelcem. Przygotować papier do pieczenia na którym położyć bakłażana, związać sznurkiem zrobić tzw.paczuszki.Tak samo postąpić z papryką. Piec w piekarniku około 40 minut.
Krok 2
Delikatnie otworzyć i wyjąc miąższ z bakłażana oraz z papryk dwóch.Wszystko zmiksować z dodatkiem bulionu Knorr rozpuszczonej w 500 ml wody. Dodać mini kosteczkę czosnek.Na końcu pokroić pomidory i paprykę w cienkie plasterki i piec chwilkę w piekarniku aż wyschną. Podawać z zupą jako czerwone i zdrowe chipsy. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej