Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana umyć,nakłuć i odłożyć na 10 minut.Następnie wytrzeć go papierowym ręcznikiem.Paprykę umyć ponakłuwać widelcem. Przygotować papier do pieczenia na którym położyć bakłażana, związać sznurkiem zrobić tzw.paczuszki.Tak samo postąpić z papryką. Piec w piekarniku około 40 minut.

Krok 2

Delikatnie otworzyć i wyjąc miąższ z bakłażana oraz z papryk dwóch.Wszystko zmiksować z dodatkiem bulionu Knorr rozpuszczonej w 500 ml wody. Dodać mini kosteczkę czosnek.Na końcu pokroić pomidory i paprykę w cienkie plasterki i piec chwilkę w piekarniku aż wyschną. Podawać z zupą jako czerwone i zdrowe chipsy. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej