
Składniki
200 gramów
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę i dodaj do rosołu. Gotuj na wolnym ogniu.
Krok 2
Serek topiony, wraz ze śmietaną rozpuść w osobnym garnku. Dodaj do zupy mieszając. Zupę podaj w miseczkach, z dodatkiem makaronu lub sucharków
Krok 3
Szparagi zmiksuj, najlepiej blenderem lub mikserem.
Krok 4
Dodaj zmiksowane szparagi i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Wodę zagotuj z cukrem, cytryną. Lekko posól. Dodaj obrane i pokrojone szparagi. Dotuj do miękkości.
Krok 6
Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej