
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
1 szklanka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce i wrzuć do rondla z masłem*. Oprósz cukrem i usmaż.
Krok 2
Dodaj sok z cytryny, cynamon oraz wino, wymieszaj i zagotuj.
Krok 3
Mąkę rozpuść w 2 łyżkach wody i dodaj do jabłek, ponownie zagotuj. Dopraw cukrem.
Krok 4
Filety oprósz solą oraz pieprzem, usmaż na dobrze rozgrzanym oleju tak, by zarumieniły się z obu stron.
Krok 5
Ryby wyłóż na półmisek i polej sosem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej