Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
557 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 plastry

4 plastry

0.5 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce rozetrzyj dokładnie kostkę Knorr z oliwą.

Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - Krok 1

Krok 2

Piersi umyj i osusz, następnie przekrój każdą z nich wzdłuż na dwa cienkie płaty. Każdy płat rozbij lekko tłuczkiem. Aby mięso się nie rozrywało, umieść je między dwoma kawałkami spożywczej folii.

Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - Krok 2

Krok 3

Rozbite płaty mięsa posmaruj przygotowaną pastą.

Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - Krok 3

Krok 4

Na każdy kawałek mięsa nałóż plaster szynki, ananasa oraz sera. Następnie każdą porcję złóż w kopertę. Zwróć uwagę, aby brzegi roladki były zawinięte do środka. Roladki zepnij wykałaczkami aby się nie rozwinęły.

Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - Krok 4

Krok 5

Przygotowane roladki smaż na lekko rozgrzanej patelni po ok. 5 minut z każdej strony. Gotowe roladki przekrój na pół pod skosem, podawaj z ryżem i surówką.

Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Takie roladki możesz przygotować również na grillu. Najlepiej będzie jeśli usmażysz je na aluminiowych tackach lub folii.

21

Opinie o przepisie

  • Dorota Mojeszczyk

    Dorota Mojeszczyk , 22.01.2015

    Lilu, mialas taka kolacje??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Stańko

    Grzegorz Stańko , 21.01.2015

    tia... a po kolacji zabierz jej dowód...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Grzybowska

    Jadwiga Grzybowska , 21.01.2015

    drobiowe-dietetyczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Kowszyn

    Andrzej Kowszyn , 21.01.2015

    A co z babci cholesterolem ????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Mikrut

    Marek Mikrut , 21.01.2015

    babcia mogła by umarnąć z przejedzenia od swoich wnuczków jestem za

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbyszek Śrutkowski

    Zbyszek Śrutkowski , 21.01.2015

    a na deser proponuję TO.. ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Łuczak

    Mieczysław Łuczak , 21.01.2015

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Łuczak

    Mieczysław Łuczak , 21.01.2015

    Palce lizać, wszystkie babcie będą zachwycone.Niech nam źyją sto lat ♡ :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Majewska

    Elżbieta Majewska , 21.01.2015

    Na pewno smaczne,tylko że, zanim paczka z tymi smakołykami dotarłaby do mnie,nie wiem jak by smakowały :))))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Popowski

    Jerzy Popowski , 21.01.2015

    Mniam mniam mniam Szkoda, że nie mam już babci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adela Rudolf

    Adela Rudolf , 21.01.2015

    Wspaniały pomysł

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Matyniak

    Krystyna Matyniak , 21.01.2015

    Dziekuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Szumczyk

    Marek Szumczyk , 21.01.2015

    To widzę kochasz gotować brawo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Kilińska

    Zofia Kilińska , 21.01.2015

    Wnusio poczestowal pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Drożdż

    Elżbieta Drożdż , 21.01.2015

    już bym jadła ale degustacje odłożę do przyszłego roku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Genowefa Sobieraj

    Genowefa Sobieraj , 21.01.2015

    Masz racje ,napoewno pycha jeszcze od wnuka!!! :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Staliś

    Małgorzata Staliś , 21.01.2015

    Mysle ze babcie poczestujecie.smacznego!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Wilk

    Dariusz Wilk , 21.01.2015

    MOJEJ BABCI WYSTARCZY PYSZNA LATE:-)! DO TEGO CIASTO Z BAKALIAMI***

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 21.01.2015

    Rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kozieradzki

    Janusz Kozieradzki , 21.01.2015

    Smacznie to wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Martynajtis

    Marek Martynajtis , 21.01.2015

    Moja Babcia była Kochana na powitanie i pożegnanie jak przyszedłem a często,a urodziłem się na Dzień Babci od razu jeść ,ale wszystko pyszne Wileński Nasze

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Drobiowe roladki z szynką, ananasem i seremDrobiowe roladki z szynką, ananasem i serem

W miseczce rozetrzyj dokładnie kostkę Knorr z oliwą.