Zupa jarzynowa I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

100 gramów

150 mililitrów

150 gramów

1 szczypta

20 gramów

50 gramów

150 gramów

50 gramów

1.5 litra

50 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój: marchew i seler w paski, a kapustę i ziemniaki w kostkę.

Krok 2

Zalej wywarem i ugotuj.

Krok 3

Kalafiora podziel na różyczki i dodaj w połowie gotowania. Pod koniec dorzuć przecier pomidorowy,

Krok 4

Gdy warzywa będą miękkie połącz je z groszkiem, fasolką i śmietaną wymieszaną z mąką.

Krok 5

Dopraw do smaku. Posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej