Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

15 dekagramów

0.5 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła dzielimy na różyczki. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy w kawałki. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Selera kroimy w nieduże kawałki.

Krok 2

Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka, dodajemy kaszę, kostkę bulionową, przyprawy, oliwę i zalewamy wodą.

Krok 3

Gotujemy ok 25 min. Zabielamy mlekiem. Sprawdzamy smak i ewentualnie przyprawiamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej