Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną
łatwe
34 osoby zapisały

Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
15 dekagramów
0.5 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
2 szczypty
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuła dzielimy na różyczki. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy w kawałki. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Selera kroimy w nieduże kawałki.
Krok 2
Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka, dodajemy kaszę, kostkę bulionową, przyprawy, oliwę i zalewamy wodą.
Krok 3
Gotujemy ok 25 min. Zabielamy mlekiem. Sprawdzamy smak i ewentualnie przyprawiamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej