Zupa jarzynowa z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

50

heart
1496 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

784 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1263 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.6 litra

2 sztuki

8 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

15 dekagramów

20 dekagramów

4 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody i kostek Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Warzywa obierz i pokrój w kostkę, podsmaż lekko na maśle i zalej wywarem. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Zupa jarzynowa z papryką  - Krok 1

Krok 2

Pokrój paprykę w kostkę. Wrzuć do zupy groszek konserwowy i paprykę.

Zupa jarzynowa z papryką  - Krok 2

Krok 3

Dodaj ketchup. Dopraw pieprzem, curry, tymiankiem i majerankiem. Gotuj 10 minut. Zupę jarzynową z papryką podaj posypaną natką pietruszki zaraz po przygotowaniu.

Zupa jarzynowa z papryką  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

13

Opinie o przepisie

  • Monika Arek

    Monika Arek , 04.03.2019

    Ugotowałam na wołowinie. Pominęłam z przepisu groszek bo mój mąż nie lubi. Wyszło pyyysznie :-) Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Arek

    Monika Arek , 04.03.2019

    Ugotowałam na wołowinie. Pominęłam z przepisu groszek bo mój mąż nie lubi. Wyszło pyyysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Gölz

    Monika Gölz , 26.10.2017

    swierza, smaczna zupa na szybko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 15.10.2015

    My też lubimy paprykę. Świetnie się sprawdza na jesienną aurę. Polecamy też przepisy na inne dania z papryką https://www.przepisy.pl/przepisy/szukaj/papryka/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Barbara

    Aleksandra Barbara , 15.10.2015

    Uwielbiam jarzynowe, ja gotuję na wołowinie, mięsko kroję na małe kawałki, a na koniec robię kluseczki, jest pyszna, pożywna i nazywa się bogracz.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Kowalska

    Barbara Kowalska , 15.10.2015

    wszystko z papryka jest aromatyczne i pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Golis

    Alicja Golis , 15.10.2015

    A ja dziś robię zupę krem z dyni.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Wojdyło

    Sylwia Wojdyło , 15.10.2015

    Łukasz taką chcę :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Kuligowska

    Jolanta Kuligowska , 15.10.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Endriu Czaplarski

    Endriu Czaplarski , 15.10.2015

    Omel i Dziniu, do raportu karnego. Przez was jestem głodny.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Jasińska

    Elżbieta Jasińska , 15.10.2015

    Napewno pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aga Gośka Wybraniec

    Aga Gośka Wybraniec , 15.10.2015

    Slawku ugotujesz mi?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Koczy

    Maria Koczy , 15.10.2015

    <3

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa jarzynowa z papryką Zupa jarzynowa z papryką

Zupy są uwielbiane przez Polaków. Stanowią stały element menu w każdym domu. Pomysłów na ich przygotowanie są więc setki. Koniecznie spróbuj też zupy jarzynowej z papryką. Nawiązująca smakiem do kuchni meksykańskiej zupa jest treściwa i z powodzeniem zaspokoi apetyt nawet największego głodomora. Idealna tak samo latem, jak i zima. Zawsze wtedy, kiedy macie ochotę na coś pysznego. Zupa warzywna z hojnym dodatkiem papryki konserwowej zrobisz niezwykle szybko. Podstawą do jej przygotowania jest oczywiście bulion, który ugotujesz od podstaw sama bądź z pomocą kostki rosołowej Knorr. Do świeżych warzyw dodaj też strączkowe warzywa z puszki, na przykład kukurydzę i groszek. Aby potrawa miała jeszcze bardziej pomidorowy smak, dodaj nieco keczupu. Jeśli lubisz, posyp zupę pietruszką. Możesz podać ją ze świeżą bułką pszenną, bagietką lub tostem.