
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
50 gramów
50 gramów
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostki Rosołu z kury Knorr w 1 litrze wrzątku.
Krok 2
Obierz warzywa, umyj i pokrój je w kostkę, jedynie kapustę pokrój w paski.
Krok 3
Następnie dodaj je do wywaru, a po 10 minutach dodaj również makaron.
Krok 4
Odcedź fasolę z zalewy i w momencie, gdy ziemniaki staną się miękkie, dodaj ją do zupy wraz z koncentratem pomidorowym.
Krok 5
Podawaj gotową zupę posypaną świeżą bazylią i wiórkami parmezanu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa jarzynowa a la minestrone
Zupa à la minestrone to smaczne danie obiadowe czerpiące inspiracje z kuchni włoskiej. Wyśmienicie smakuje zwłaszcza latem, kiedy z łatwością skompletujesz wszystkie świeże warzywa. W chłodne dni możesz skorzystać z warzyw z puszki lub mrożonych – zupa będzie równie smaczna. Dodaj do tego wyrazisty bulion z kostki rosołowej. Następnie wlej koncentrat pomidorowy albo przeciśnięte przez sito świeże pomidory (wcześniej sparz je i pozbaw skórki). Na koniec użyj fasoli białej oraz Kidney z puszki, sprawdzi się również fasola cannellini lub szparagowa. Do wymienionych w przepisie warzyw, dołącz również pokrojonego w kostkę pora i cukinię, a zupa będzie jeszcze smaczniejsza. Przypraw całość świeżo zmielonym czarnym pieprzem, bazylią oraz tymiankiem. Wlej nieco oliwy z oliwek. Zupę podawaj na ciepło, w głębokim talerzu. Bezpośrednio przed zaserwowaniem ozdób danie liściem bazylii lub posiekaną natką pietruszki. Zetrzyj też na wierzch nieco parmezanu, który doda zupie wyrazistości. Życzymy smacznego!