
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
2 litry
3 sztuki
1 opakowanie
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostki Rosołu z kury Knorr w 2 litrach wrzątku.
Krok 2
Dodaj paczkę mrożonych warzyw i gotuj 10 minut.
Krok 3
Ziemniaki obierz, ugotuj, a następnie pokrój w kostkę.
Krok 4
Dodaj je do wywaru z warzywami i gotuj przez 5 minut.
Krok 5
Dodaj kalafior oraz śmietanę i gotuj na tyle długo, by kalafior stał się miękki.
Krok 6
Dopraw do smaku pieprzem, posyp siekanym koprem i podawaj.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa jarzynowa z kalafiorem
Szacowana cena przygotowania dania: do 10 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.